Aantal personen: 4
400 gr pasta (penne of spiraaltjes)
1 (rode) ui
2 teentjes knoflook
1 courgette
2 citroenen
3 eetl olijfolie
4 moten zalm (ca 150 gr per stuk)
2 eetl roerbakolie of zonnebloemolie
versgemalen peper
zout
2 eetl gehakte Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum; vers of diepvries)
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de uitjes en de knoflook. Snijd de gewassen courgette in miniblokjes. Boen de citroenen schoon. Rasp 1 eetl van de schil en pers de vruchten.
Verwarm 1 eetl olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de courgette toe en roerbak deze 2 minuten.
Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie, peper en zout erdoor.
Bestrijk de zalmmoten met de olie. Rooster ze 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, in een grilpan of anti-aanbakkoekenpan.
Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroen- courgette mengsel en warm dit goed door.
Serveer met een salade van rucola, geraspte parmezaanse kaas en een dressing met notenolie.
Bereidingstijd: 30 min
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |